Pimander - Arnold Smit - psycholoog

Geopend tot 17.45

psychologen - Pimander - Arnold Smit - psycholoog  - kaartoverzicht

Pimander - Arnold Smit - psycholoog

Welkom op de webpagina van Pimander

Herkent u dit?
Ook al heeft u het moeilijker dan anders, u weet zich prima te redden door met de hulp van de directe omgeving een bepaalde structuur aan te brengen in de dagelijkse bezigheden en de beslommeringen van alle dag het hoofd te bieden. Maar steeds meer en meer lijkt het er op dat wat u tot nu toe heeft gedaan nu niet meer werkt.

U voelt zich langzaamaan wegglijden in oplossingen die niet meer helpen. U komt terecht in onmacht, waarin u niet meer weet wat u te doen staat. De wijze raad van de directe omgeving helpt u niet meer het gewenste resultaat te bereiken.

U raakt steeds verder verwijdert van wie u ooit was. Het leven heeft u zo in beslag genomen dat u vervreemd bent geraakt van u in werkelijkheid bent. Bent u hierdoor minder gelukkig in het leven komen te staan? Bent u op zoek naar wie u in wezen bent om zo uw eigen plek weer in te kunnen nemen en te doen wat werkelijk bij u past? Wilt u weer terugkomen in uzelf en de balans te hervinden die voor u zo noodzakelijk is.

In de analytische therapie, ook wel dieptepsychologie genoemd, gaat het om het vinden en verbinden van uw bewuste en niet bewuste gedachten, gevoelens en impulsen. In het ideale geval werken bewustzijn en het onbewuste goed samen. Wanneer deze samenwerking verstoord is, gaat het onbewuste aan het roer staan. Dit uit zich in klachten en/of problemen. Als u een verstandelijk besluit neemt dat niet overeenstemt met wat in uw onbewuste leeft, dan draagt dat meestal niet bij tot uw gevoel van welzijn. Hoe graag u ook zou willen dat dit wel zo was.

Met andere woorden: tijdens analytische therapie gaat u naar de wortels van uw klacht, om het dáár op te lossen. Niet het symptoom, maar de oorsprong staat centraal. Analytische therapie streeft duurzame verandering na.

Daar zielsprocessen van wezenlijk belang zijn kan de Analytisch Therapeut werken met symboliek, dromen, tekeningen, hypnose, actieve imaginaties, cosmologie, principes als mannelijk en vrouwelijk, ook de kennis van filosofie, religie, alchemie en meer, zal worden ingezet.

Als therapeut en psycholoog kan ik u begeleiden bij: ­
de wens om uzelf beter te leren kennen,
een zingevingsvraagstuk;
depressie,
burn-out,
angst,
piekeren,
stemmingsklachten,
relatieproblemen,
psychosociale problemen;
trauma- en rouwverwerking;
en vele andere kwesties (twijfelt u of uw situatie eronder valt, neem dan contact op, dan bekijken wij uw situatie).

Analytische therapie is bij uitstek geschikt voor de behandeling van allerlei vormen van psychopathologie. Niet alleen mensen met bijvoorbeeld angst-­, dwang-­, stemming-­, eet-­ of dissociatieve stoornissen, maar ook mensen met persoonlijkheidsstoornissen komen in aanmerking voor Analytische Therapie.

Openingstijden

Open
Sluit om 17.45
maandagGesloten
dinsdag8.00 - 22.00
woensdag8.00 - 21.00
donderdag8.00 - 21.00
vrijdag8.00 - 21.00
zaterdag8.00 - 17.45
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Adres- en contactgegevens

Pimander - Arnold Smit - psycholoog
De Bonkelaar 16
6581 WZ Malden

+31 (0)6 406 956 22
info@pimander.nl

KvK

Nummer
60113154

Status
Actief

Deel deze pagina

Pimander+-+Arnold+Smit+-+psycholoog+ img